خیلی از آدم ها دنیا را مثل بیرون کشیدن ناگهانی خرگوش از کلاه بلندی که تا چند لحظه قبل کاملا خالی بوده غیرقابل درک میدانند. دربارهی خرگوش همه میدانیم که شعبده باز باید ما را فریب داده باشد. ولی دوست داریم چگونگی انجام این کار را افشا کنیم. اما وقتی پای دنیا وسط میآید آنوقت موضوع کاملا فرق میکند. همه میدانیم دنیا فریب و نیرنگ نیست چون ما روی زمین زندگی میکنیم و خودمان هم جزئی از آن هستیم. در واقع ما خرگوش سفیدی هستیم که از آن کلاه بلند بیرون کشیده شده است. تنها فرق ما و آن خرگوش سفید این است که خرگوش کوچکترین درک و فهمی از شرکت در شعبده بازی ندارد. ولی ما فرق داریم. ما خودمان فکر میکنیم که در چیزی مرموز شرکت داریم و میخواهیم چگونگی این رمز و راز را درک و افشا کنیم.
متن بالا قسمتی بود از اوایل کتاب دنیای سوفی، اثر ماندگار یاستین گوردر، نویسندهی نروژی.
این رمان دربارهی دختریست که با نامههای عجیب و غریبی برخورد می کند و در این مسیر با معلم فلسفهای به نام آلبرت آشنا میشود. در خلال داستان نویسنده به زیبایی مکاتب مختلف فلسفه- از ارسطو تا حال- را شرح میدهد. این کتاب تا سال ۲۰۱۱ به ۵۹ زبان دنیا ترجمه و ۴۰ میلیون نسخه چاپی از آن به فروش رفت. این اثر موفقترین کتاب تاریخ نروژ لقب گرفت و عناوین بسیاری را نیز ازآن خود کرد.
کافیست به کتاب فروشیای مراجعه کنید و به مسئول آن بگویید علاقهمند به مطالعه فلسفه هستید، احتمالا دنیای سوفی از پیشنهادات مهم وی برای شروع این مبحث است. این کتاب را، تا جایی که دیدهام، دو انتشارات نیلوفر و هرمس منتشر کردهاند. از انتخاب آن پشیمان نمیشوید 😉
۲ دیدگاه دربارهٔ «دنیای سوفی»
سلام ایمان
کتاب جالبیه.الان تقریباً وسطاشم. همون اولین باری که این پست رو دیدم یه جایی نوشتم که یه روز بخونمش، الان فرصت پیش اومد. نمیدونم چند وقت بود اینطوری یه کتاب به دلم ننشسته بود. مرسی بابت معرفی. شاید وقتی تموم شد منم یه چیزایی راجع بهش نوشتم.
سلام زینب جان
خوشحالم که خوشت اومده. البته قاعدتا بیشتر باید از یوستین گاردر ممنون باشی D:
به هر حال منتظر خوندن پستات هستم. 😉