دسته‌ها
روزنوشته

راهنمای درخواست اینترنتی خروج از کشور (+دانشجویان)

من قبلا یه مطلب در مورد خروج از کشور دانشجویان با قصد سفر تحصیلی کوتاه مدت نوشته بودم. اون موقع ترم تابستان هم داشتم. ضمنا پروسه هم کاملا حضوری و کاغذی بود. برای همین میشه گفت که تاریخ انقضاش گذشته. اما این مطلب قراره در مورد سفر سیاحتی دانشجویی در تابستان، بدون ثبت‌نام ترم تابستانه و البته به صورت اینترنتی باشه. البته دانشگاهم هم از شریف به شهید بهشتی تغییر کرده.

اینترنتی شدنش خیلی آسون‌ترش کرده خدا رو شکر. دفعه‌ی قبل این پروسه برای من نزدیک به دو هفته طول کشید اما اینبار از شروع درخواست تا تائیدش کلا ۲ روز طول کشید. برای شروع پروسه باید کد سخا داشته باشید. من چون قبلا برای اعزام به سربازی اقدام کرده بودم کد سخا داشتم و همه مشخصاتم وارد شده بود. اگر کد سخا ندارید حتما یه سرچ بکنید ببینید چطوریه. سخت نیست.

اگر کد سخا داشته باشید می‌تونید برید توی سامانه خدمات الکترونیک انتظامی و با کد ملی و رمز عبورتون وارد پنل بشید. صفحه‌ی ورود و پنل باید این شکلی باشن (تیر ۹۸)

صفحه‌ی لاگین سامانه‌ی خدمات الکترونیک انتظامی
پنل سامانه‌ی خدمات الکترونیک انتظامی

سمت راست پنل اگر گزینه‌ی «خدمات الکترونیک» رو بزنید، باید یه لیست جدید باز بشه که از اونجا باید به ترتیب «وظیفه‌ی عمومی» و «درخواست مجوز خروج از کشور» رو بزنید که توی عکس با رنگ قرمز مشخص شده.

اگر این کارو بکنید باید یه صفحه شامل مشخصات شما بیاد. مطمئن بشید که درسته. البته برای من دفعه‌ی اول خطای «خطا در مرورگر» و «خطا در سرور» می‌داد که فهمیدم دفعه‌ی اول ازم شماره موبایل پرسیده اما من چون وارد نکرده بودم ارور می‌داده. یه بار رفرش کردم، دوباره پرسید و وقتی موبایلم رو وارد کردم مشکل حل شد و تونستم درخواستم رو ارسال کنم. بعدا هم دوباره این خطا رو دیدم و باز با یه رفرش ساده حل شد.

توی همین سامانه درخواستتون که شامل زمان و کشور مقصد سفر میشه رو وارد می‌کنید و درخواستتون به دانشگاهتون ارسال میشه. ترجیحا زمان رفت رو زودتر و زمان بازگشت رو دیرتر وارد کنید تا اگر سفرتون جابجا شد مشکلی براتون پیش نیاد. کشور مقصد هم (در صورتی که دارید به صورت سیاحتی می‌رید) چندان مهم نیست. یعنی اگر مقصدتون عوض شد یا چند مقصده بود سفرتون، نگرانی خاصی نباید داشته باشید.

وقتی درخواست به دانشگاهتون بره، طبق اصول نظام وظیفه خود دانشگاه طی ۱ یا ۲ روز کاری تائید رو وارد می‌کنه. البته بعضی دانشگاه‌ها میگن باید خودتون توی سیستم درخواستتون رو ثبت کنید. مثلا دانشگاه ما که شهید بهشتی باشه همینطوری بود. شریف هم می‌دونم که نیاز به درخواست داخلی داره.

یه وقتی اگر لازم بود این کارو انجام بدید، باید به سامانه‌ی گلستان دانشگاهتون (یا معادلش. مثلا سپهر شریف) برید و از قسمت «پیشخوان خدمت»، «درخواست خروج از کشور دانشجویان مشمول» رو بزنید تا یک فرمی باز بشه. «درخواست جدید» رو بزنید و مشخصات لازم رو وارد کند. بعد از ایجاد درخواست باید به طرز احمقانه‌ای «ارسال درخواست» رو هم بزنید 😐 اینطوری درخواست شما میره زیر دست معاون آموزشی دانشکده‌تون و بعد از تائید دانشکده میره به حراست دانشگاه، و در آخر به آموزش کل. وقتی که برسه به آموزش کل، درخواست شما باید این شکلی شده باشه

مراحل صدور مجوز خروج از کشور در سامانه‌ی گلستان

آموزش کل همونجایی هستش که نظام وظیفه هم مشخصات درخواست رو به اونجا می‌فرسته. پس می‌تونید درخواست‌هایی که مستقیم از نظام وظیفه به دانشگاه می‌رسه رو هم از اونجا پیگیری کنید. شاید بهتر باشه از اول از همون مسئول آموزش کل سوال کنید که لازمه این مراحل داخل دانشگاه رو طی کنید یا نه.

بعد از اینکه دانشگاه تائید سفر شما رو داد، می‌تونید از همون سامانه‌ی الکترونیک انتظامی، وجه ودیعه (برای سفر سیاحتی ۱۵ تومن باشه) رو پرداخت کنید تا درخواستتون به نظام وظیفه ارسال بشه. حواستون باشه که توی این مرحله باید حساب بانک قوامین به نام شخص مسافر (یعنی خودتون) داشته باشید و شماره حساب اقوام (حتی درجه یک) هم مورد قبول نیست.

بعد از پرداخت درخواست شما تکمیل شده و برای نظام وظیفه ارسال میشه. من تقریبا ساعت ۳ روز چهارشنبه، مبلغ رو پرداخت کردم و روز پنج‌شنبه ساعت ۲ یک اس‌ام‌اس با این متن برام اومد که نشون می‌داد مجوز خروج از کشورم صادر شده

مجوز خروج شما از سمت سازمان وظیفه عمومی ناجا صادر شد. مراحل بعدی را از پلیس گذرنامه پیگیری نمایید.

متن پیامک سازمان نظام وظیفه پس از صدور مجوز خروج از کشور

خوب بعد از این مرحله می‌تونید درخواست پاسپورت بدید که من چون از قبل داشتم، نیازی به این کار نبود.

مراحل بازگشت ودیعه بعد از بازگشت به کشور

وقتی که وارد کشور میشید یه اس‌ام‌اس دیگه با این شرح براتون میاد:

مشمول گرامی، ورود شما به کشور در سامانه وظیفه عمومی ثبت شد. ودیعه شما حداکثر ظرف مدت ده روز به حساب اعلامی واریز می گردد.

متن پیامک سازمان نظام وظیفه پس از بازگشت مشمول به کشور

از دفعه‌ی قبلی که این مرحله رو طی کرده بودم انتظار داشتم ۲-۳ روزه واریز انجام بشه اما اینطوری نشد و ۶ روز کاری (یعنی بیشتر از یک هفته‌ی عادی) طول کشید تا ودیعه به حسابم برگرده. البته وقتی از مشاورهای خود نظام وظیفه سوال کردم گفتن اگر حضوری بری بانک قوامین شعبه‌ی میدان سپاه، فورا برات واریز میشه اما من این کارو نکردم و منتظر موندم تا پروسه خودش طی بشه که شد.

قبلا که مراحل اینترنتی نبود، مراجعه حضوری به میدان سپاه الزامی بود.

لینک‌های مفید:

فرآیند خروج از کشور اینترنتی – سازمان وظیفه عمومی ناجا (حواستون باشه اینجا در مورد درخواستی که احتمالا باید داخل دانشگاه هم ارسال کنید چیزی گفته نشده)
پرسش های متداول – سازمان وظیفه عمومی ناجا

۷ دیدگاه دربارهٔ «راهنمای درخواست اینترنتی خروج از کشور (+دانشجویان)»

اگر گذرنامه معتبر داشته باشیم بعد از این پیام : مجوز خروج شما از سمت سازمان وظیفه عمومی ناجا صادر شد. مراحل بعدی را از پلیس گذرنامه پیگیری نمایید.
نیاز به حتی مراجعه به اداره پلیس گذرنامه نیست؟؟

بله منم این سوالو داشتم
من الان پاسپورت دارم و دوروز دیگه پرواز دارم باید برم اداره گذرنامه یا نه؟؟
لطفا کمکم کنید🙏

سلام
من یک بار درخواست دادم ولی نتونستم خارج بشم
بعد رفتم نظام وظیفه درخاستمو باطل کردم
حالا میخوام درخواست جدید ثبت کنم نمیتونم
خودشون گفتن الان میشه ولی جایی پیدا نمیکنم توی سایت که درخواستمو ثبت کنم
خواستم ببینم شما میدونید باید چیکار کنم ؟

سلام من می خواستم اقدام کنم
سوالم اینه که اگه تایم خروج از کشورم رو زودتر بزنم مثلا ١۵ام بخوام خروج کنم از ١٣ام بزنم مشکلی برام پیش نمیاد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *