دسته‌ها
روزنوشته

دستاورد گذری در دانشکده

بعد از مدت‌ها، در حال گذر در دانشکده بودم که برگه‌ای پشت در اتاق یکی از اساتید توجه‌ام را جلب کرد: لیست دانشگاه‌های پیشنهادی دکتر فتوت احمدی برای کارشناسی ارشد میکروالکترونیک برای ۵۰ دانشگاه خارج، همراه با معدل.

حتما شنیده‌اید که یکی از معضلات دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در خارج کشور دارند، مسئله‌ی انتخاب دانشگاه‌هاییست که می‌خواهند برای آن درخواست ارسال کنند. از آنجا که برای ارسال هر درخواست گاها تا ۱۴۰ دلار هزینه‌ی بررسی رزومه  (Application Fee) دریافت می‌شود، در انتخاب این دانشگاه‌ها محدودیت وجود دارد و بهتر است با حداقل تعداد درخواست، این کار انجام شود. (اگر دانشجو هستید و قصد خروج از کشور را دارید، شاید این راهنمای خروج از کشور برایتان مفید باشد)

خوشبختانه اساتید دانشگاه‌ها تجارب بسیاری در زمینه‌ی ادامه تحصیل و زندگی در کشورهای دیگر دارند و این نوع از تولید محتوا می‌تواند کمک شایانی به دانشجویان کند. در حال حاضر عموما دانشجویان اطلاعات خود را از فروم‌ها و تجارب چند نفر اطراف خود کسب می‌کنند. شاید اگر بقیه افرادی که تجارب زیادی در این حوزه دارند هم به این کار ادامه دهند، دانشجویان بتوانند مقایسه‌های دقیق‌تری داشته باشند. عکسی که از آن برگه گرفتم را (با کمی اصلاح در رنگ) برایتان قرار می‌دهم. شاید برای کسی از نزدیکانتان مفید بود. [برای بزرگنمایی روی عکس کلیک کنید.]

۲ دیدگاه دربارهٔ «دستاورد گذری در دانشکده»

ایمان عزیز.

این چارت خیلی عمومی است و قرار هم نیست که حتما اگر معدلت ۱۹ باشد به MIT بروی. عوامل بسیار بسیار زیادی در اپلای کردن و تعیین دانشگاه برای ادامه تحصیل وجود دارند که معدل فقط یکی از آن هاست.

موفق باشید.

سلام یاورجان.
من قصد ادامه تحصیل ندارم پس طبیعیست که زیاد در جریان فرایند اپلای کردن نباشم.
ضمنا خبر دارم که تو از افرادی هستی که مشمول «منتشر کردن تجربیات» می‌شوی.
ولی با همین بی‌سوادی هم نکته‌ای که گفتی را باور دارم. شاید اگر اتفاقی می‌افتاد و ناگهان مجبور به اپلای کردن می‌شدم، میان عوامل مهم در قبول شدن، معدل برایم در اولویت سوم یا چهارم هم نبود.
با این وجود، برای دانشجویی که دیگر تغییری در رزومه‌ی خود نمی‌تواند ایجاد کند و حداکثر تلاشش برای SOP نوشتن هم مشخص است، شاید این لیست در مقایسه‌ی دانشگاه‌های مختلف به او کمک کند.
سربلند باشی.

پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *